Sök
Stäng denna sökruta.
Höstiga träd vid sjö

Njut av höstens färgexplosion i Småland

Hösten är utan tvekan en av de vackraste årstiderna i Småland. När dagarna blir kortare och temperaturen sjunker, sker en magisk förvandling i våra skogar och ängar. Lövträden exploderar i en kalejdoskop av färger, från sprakande rött och gyllene gult till djupa orange och bruna nyanser.

Naturens eget konstverk

Det finns något alldeles speciellt med att vandra genom en småländsk skog under hösten. Ljuset filtreras genom lövverket och skapar ett mjukt, varmt sken. För varje steg man tar knastrar löven under fötterna och luften fylls av en frisk, krispig doft. Det är som att naturen själv har målat ett storslaget konstverk.

Bästa platserna för att uppleva höstfärgerna

Om du vill uppleva höstfärgerna på sitt allra bästa, finns det flera platser i Småland som är värda ett besök. Här kommer några tips:

  • Åsnen nationalpark: Med glittrande insjöskärgård med fler än tusen öar och omväxlande ädellövskog är Åsnen nationalpark en perfekt plats för en höstpromenad.
  • Vandringsleder: För dig som gillar att vandra och kan du besöka en av landskapets alla vackra vandringsleder för att njuta av tystnaden och den vackra naturen. Smålandsleden med ett ledsystem på cirka 90 mil, John Bauer-ledens trolska skog eller 16 mil långa Ostkustleden på Smålandskusten.
  • Cykling i Småland: Utforska en av Smålands alla cykelleder. Här finns allt från natursköna cykelleder till äventyr på exempelvis Isaberg Mountain Resort.

Fånga ögonblicket

Glöm inte att ta med kameran när du ger dig ut på upptäcktsfärd. Höstfärgerna är så vackra att man bara måste föreviga dem. Oavsett om du är en erfaren fotograf eller bara gillar att ta bilder för att minnas, kommer du garanterat att få många fina bilder.

Vill du ha tips på upplevelser?

Vill du ha tips om nya favoritplatser i Småland där du kan uppleva höstfärgerna? I samarbete med Basebo Förlag så kan du beställa guideböckerna 100 balla ställen i Småland och Dagsutflykter i Småland för att få tips om upplevelser.

Småland of Sweden

Missa inte din rabattkod på 10%

Ta del av vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktuella och kommande produkter, erbjudanden, tävlingar samt tips och inspiration om Småland.

Småland of Sweden

Småland of Sweden är en webbutik med bas i natursköna Kristdalabygden. Här hittar du kläder, accessoarer och lite annat smått och gott med tema Småland. Vi smålänningar är flitiga, fantasifulla och företagsamma och står för det som är äkta och genuint. Vi har mycket att vara stolta över i Småland och det vill vi att våra produkter ska visa. Välkommen i Smålandsfamiljen!

Läs mer på Smålandsbloggen